perjantai 17. helmikuuta 2017

Kristinusko: LÄKSY lomanjälkeiselle tunnille

Tällä viikolla suunnistitte koulun käytävillä kristinuskoon liittyvien tehtävien perässä. Olen lukenut vastauksenne vihkoista. Hyvin ehditte kerätä tiiviitä vastauksia lyhyessä ajassa.


LÄKSYNÄ lomanjälkeiselle tunnille on vastata seuraavaan kirjan kappaleen tehtävistäkin löytyvään kysymykseen. Vastaa kommentoimalla, koska vihkot ovat opettajalla.


  • Miten voit huomata kristinuskon vaikutuksen omassa elinympäristössäsi? Keksi ainakin viisi (5) eri asiaa.
  • Huomaa! Jos kaveri on jo maininnut asian, jonka olit itse ajatellut kirjoittaa, yritä keksiä joku uusi.
  • Huomaa! Mieti kristinuskosta tulevia asioita, jotka vaikuttavat kaikkien Suomessa asuvien elämään, vaikka he itse eivät olisikaan kristittyjä.
Alla muutamia itse ottamiani kuvia kristinuskoon liittyen. Niihin liittyen alla on lisätehtävä aktiivisille.


PANOSTA -TEHTÄVÄ! Mitä kuvat esittävät?












Oikein ihanaa ja rentouttavaa talvilomaa kaikille! :)


-Henna

11 kommenttia:

  1. Kristinusko vaikuttaa ympäristöön siten, että monilla ihmisillä on kaulakoruna risti, useimmissa paikoissa on kirkkoja, se vaikuttaa asioiden ulkonäköön, se on suuri asia monien elämässä ja siihen miten asiat kehittyy.

    VastaaPoista
  2. Kristinusko vaikuttaa elinympäristöön siten, että kirkkoja näkyy, ristejä näkyy vaatteissa, netissäkin on paljon kristinuskoa, jollakin voi olla risti tatuointi.

    VastaaPoista
  3. Kristinusko näkyy elinympäristössä esim. kouluissa on raamattuja, joillakin on risti kaulakoru, kirkon kellot soivat välillä, jotkin esineet voivat liittyä kristinuskoon ja kirkkoja on aika monessa paikassa.

    VastaaPoista
  4. Kristinusko näkyy elinympäristössä esim juhlapyhinä useat viettävät vaikkapa joulua vaikka eivät usko mihinkään. Joissain lauluissa saattaa olla uskonnollisia viittauksia radiossa.

    VastaaPoista
  5. Kirstinuskollisia kirkkoja on paljon suomessa, joten siitä voi ainakin nähdä. Ihmisten nimet/toiset nimet ovat yleensä jotenkin liietty kristinuskoon ja sen henkilöihin. Myös vaatetuksessa voi näkyä esim. Risti, vaikka se ei nyt suoraan kiristinuskontoon liity. Kirkossa tapahtuvat Hautajaiset ja häät liittyvät kristinuskoon. Jollekkin voi myös iltaruokous olla tärkeä ja tekee sen joka ilta, ennen nukkumaan menoa.

    VastaaPoista
  6. Kirstinuskollisia kirkkoja on paljon suomessa, joten siitä voi ainakin nähdä. Ihmisten nimet/toiset nimet ovat yleensä jotenkin liietty kristinuskoon ja sen henkilöihin. Myös vaatetuksessa voi näkyä esim. Risti, vaikka se ei nyt suoraan kiristinuskontoon liity. Kirkossa tapahtuvat Hautajaiset ja häät liittyvät kristinuskoon. Jollekkin voi myös iltaruokous olla tärkeä ja tekee sen joka ilta, ennen nukkumaan menoa.

    VastaaPoista
  7. Kirstinuskollisia kirkkoja on paljon suomessa, joten siitä voi ainakin nähdä. Ihmisten nimet/toiset nimet ovat yleensä jotenkin liietty kristinuskoon ja sen henkilöihin. Myös vaatetuksessa voi näkyä esim. Risti, vaikka se ei nyt suoraan kiristinuskontoon liity. Kirkossa tapahtuvat Hautajaiset ja häät liittyvät kristinuskoon. Jollekkin voi myös iltaruokous olla tärkeä ja tekee sen joka ilta, ennen nukkumaan menoa.

    VastaaPoista
  8. Kirkot, pukeutuminen, nimet esim. Maria tosi yleinen, rutiinit esim. ruoka tai iltarukoukset, kotona voi olla vaikka ikoni

    VastaaPoista
  9. Viimenen ehtoollinen
    Häät
    Maria ja Jeesus
    Rukous torini

    VastaaPoista
  10. Kristinuskoisilla on omat kirkot, hautausmaat. Se saatta hidastaa kehittymistä koska monet uskovat aika paljon kristukseen.seurakunnilla on paljon avustus työtä.kirkon kellot kuulee tyyliin 10 km päähän

    VastaaPoista
  11. Näkyy siten, että kirkonkellot soi sunnuntaisin, ristejä saattaa olla vaatetuksessa, koulusta on lomaa esim pääsiäisen ja joulun aikaan, ruoka- tai iltaruokoukset ja kirkkoja näkyy.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.